Eldorado Gold plans to build mines in Greece not likely to happen before May

Eldorado Gold σχεδιάζει να κατασκευάσει ορυχεία χρυσού στην Ελλάδα, δεν είναι πιθανό να συμβεί πριν από το Μάιο
Οι διαδηλωτές ζητoυν από τις αρχές να απαγορεύσουν την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή της Χαλκιδικής. Φωτογραφία από τα αρχεία, το 2013.
Καναδάς
Η Eldorado Gold δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν βλέπει το σχέδιό του Περάματος στην Ελλάδα για να πάρει έγκριση πριν από τις τοπικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο.
Παρέχοντας το 2013 τα αποτελέσματά της , η εταιρεία δήλωσε ότι έχει μειώσει τις κεφαλαιακές δαπάνες του έργου σε 25 εκατομμύρια δολάρια, αναμένει τώρα να αρχίσει την κατασκευή στο Πέραμα στα τέλη του 2014, σε αντίθεση με την ήδη ανακοινωθεί προθεσμία του Ιουλίου.
Πέρυσι, η εταιρεία στο Βανκούβερ κατάφερε να εξορύξει 721.201 ουγκιές χρυσού, η οποία αντιπροσωπεύει μια αύξηση 10% σε σχέση με το 2012 με μέσο κόστος σε μετρητά των 494 δολαρίων ανά ουγγιά.
CEO Paul Wright δήλωσε αναμενόμενη παραγωγή για το τρέχον έτος είναι μεταξύ 730,000-800,000 ουγγιά, ή 6% περισσότερο από ό, τι το 2013.
Επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες
Όταν αναφερόμαστε σε ευρύτερο σχέδιο της Σκουριές, επίσης στη βόρεια Ελλάδα, Eldorado Gold είπε ότι αναμένεται να συνεχιστεί "σε πλήρη λειτουργία ανάπτυξης» φέτος. (2014) 
 Από τις αρχές του 2011, όταν η θυγατρική της Eldorado Gold Ελληνικό Χρυσό έλαβε την έγκριση της κυβέρνησης στο ορυχείο στη βόρεια χερσόνησο.
Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το ορυχείο θα πλήξει τον τουρισμό με την απελευθέρωση τοξικών ουσιών, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι η λειτουργία είναι καλή είδηση ​​για την Ελλάδα , διότι θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα φέρει εκατοντάδες εκατομμύρια στην οικονομία.
Ακτιβιστές είπαν ότι ανησυχούν για την επιβίωσή των κατοίκων  για την περιοχή όπου η καναδική εταιρία σχεδιάζει να ανοίξει δύο νέα ορυχεία, περιοχές όμως που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδα από τον τουρισμό, την αλιεία, την κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία.
"Συνολικά 3.000 εκτάρια δασικής έκτασης πρέπει να εκκαθαριστεί για την μεταλλείου στη θέση Σκουριές," Ειπε ο Γιάννης Βεργίνης της Συντονιστικής Επιτροπής των Συλλόγων Ενάντια στην Gold Mining είπε Deutsche Welle . «Είναι παρθένα δάση - και το μεγαλύτερο μέρος του έχει ήδη κοπεί."
Eldorado έχει, ωστόσο, δήλωσε ότι μόνο 180 εκτάρια, θα πρέπει να αφαιρεθεί, υποσχόμενοι για την αναδάσωση του site Σκουριών στη συνέχεια.
Με βάση τα δεδομένα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας s , η μεταλλείου στη θέση Σκουριές αναμένεται να ανοίξει το 2016 και θα έχει την εξόρυξη διάρκεια ζωής 27 ετών.
Eldorado έχει επίσης τα ορυχεία και τα έργα στην Τουρκία, τη Ρουμανία, την Κίνα και τη Βραζιλία.
ΠΗΓΗ http://www.mining.com/